Biografie

Muziek heeft altijd als een rode draad door het leven van Marloes gelopen. Als klein kind speelde zij graag dwarsfluit. Al op jonge leeftijd begeleidde zij het kinderkoor Young I Believe en speelde zij in diverse schoolorkesten.

Later ontstond de interesse voor theater die langzamerhand uitgroeide tot een ware passie voor zang. Onder intensieve begeleiding van zangdocente Elsa Kloos, deed Marloes haar eerste toneelervaring op in de musical Carpe Noctem waarin zij de hoofdrol van Sarah vertolkte. Zij volgde daarnaast zang-, dans- en acteerlessen aan de MusicAllFactory te Tilburg en speelde mee in de eindejaarsvoorstellingen Elisabeth en Grease. Ook was zij te zien in de musical Singles.

In de loop der tijd is de passie voor zang verder gegroeid en de interesse voor verschillende muziekstijlen aanzienlijk verbreed. Aria’s uit de beroemde oratoria van Bach, Händel en Haydn, maar ook opera’s van Mozart, Händel, Vivaldi, Bernstein en Offenbach, liederen van Schubert, Italiaanse zeventiende-eeuwse muziekstukken, evenals Keltische en Ierse traditionele liederen behoren tot de favoriete muziekstukken van de zangeres.

Met al deze verschillende stromingen als inspiratiebron, creëert de zangeres een geheel eigen – modern klassieke – muziekstijl. In samenwerking met Gijs van Winkelhof schrijft zij haar eigen nummers, om die vervolgens voor diverse gelegenheden ten tonele te voeren.